De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kozijnen van aluminium isoleren

Kozijnen van aluminium hebben niet de beste isolatiewaarde, maar dit wordt verholpen door het gebruik van een koudebrugonderbreking. Deze onderbreking wordt gecreëerd door toevoeging van een kunststof die tussen de buitenzijde en de binnenzijde van het aluminium kozijn wordt gezet. Zo raken beide zijden elkaar niet aan en kan er ook geen overdracht van kou van buiten naar binnen plaats vinden. Dit is nodig gezien aluminium een goede geleider is en in het algemeen de kou naadloos doorgegeven wordt. Daarnaast worden in de nieuwe aluminium kozijnen ook kamers voorzien. Dit zijn kleine ruimtes met stilstaande lucht. En is een zeer efficiënte en makkelijke manier om de isolerende eigenschappen van het kozijn te vergroten.

Opvullen met PU-schuim

Wanneer blijkt dat het aluminium kozijn toch onvoldoende isoleert, kan onder meer gebruik gemaakt worden van PU-schuim. Dit schuim heeft prima isolerende eigenschappen en kan aangekocht worden in spuitbussen. Het PU-schuim wordt ingespoten in de gaten en kieren of langs het profiel van het aluminiumkozijn. Eens gespoten zal het schuim uitharden en gesloten cellen vormen die elkaar niet raken en dus perfect isoleren. Het overtollige schuim kan makkelijk worden weggesneden zodra het volledig uitgehard is. PU-schuim zal bovendien niet verrotten op termijn.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.