De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kozijnen isoleren bestaand

Bestaande kozijnen kunnen hun isolerende eigenschappen verliezen doordat ze slijtage vertonen. Dit kan zowel op vlak van dichting als materiaal zijn. Vooral bij houten kozijnen die wat ouder zijn en slecht onderhouden, kan het hout spleten vertonen. Bij de andere soorten kozijnen wordt vooral de dichting een probleem. Deze bestaat uit rubber en zal na verloop van tijd verduren waardoor een luchtstroom ontstaat tussen het glas en het kozijn. Afhankelijk van de problemen die zich stellen, zijn er verschillende ingrepen mogelijk om de oorspronkelijke isolatiewaarden van het kozijn en het raam te herstellen.

Dichten tussen kozijnen en muren

Een veelvoorkomend probleem is het ontstaan van kieren en spleten in de dichting. Dit kan zowel gebeuren tussen het kozijn en het glas, als tussen het kozijn en de muur. In het geval van het glas kan het probleem opgelost worden door het gebruik van mastiek of een nieuwe isolatiestrip. In het geval van de muren is het essentieel de dichting te verzorgen aan de binnenkant van het huis. De tocht kan namelijk niet enkel van buiten komen, maar ook van de spouw. Wanneer het probleem aan de buitenzijde van het raam wordt behandeld, zullen luchtstromen vanuit de spouw niet verholpen zijn.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.