De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Blowerdoor apparatuur

Sta je op het punt om je huis te laten isoleren of heb je dat reeds gedaan? De meeste mensen hebben geen flauw idee wat de luchtdichtheid is van hun woning.

Het overgrote deel van de mensen weet niet of hun huis goed geïsoleerd is of niet. Na het isoleren van je huis is het goed om na te kijken hoe het met de kwaliteit van de isolatie zit. Bij sommige ‘geïsoleerde huizen’ zitten namelijk veel zwakke plekken, waardoor koude en warme lucht alsnog gemakkelijk binnen kunnen komen. Zo mis je een groot deel van de isolatievoordelen.

Wat houdt blowerdoor apparatuur precies in?

De blowerdoor apparatuur helpt je bij het opmeten van de luchtdichtheid van het huis. Het gaat alle wanden, vloeren en daken langs om te kijken hoeveel lucht er nog van binnen naar buiten kan komen. Dit is dus een goede manier om te meten hoe goed jouw huis geïsoleerd is.

Om deze testen uit te voeren is het niet alleen belangrijk dat je over de juiste apparatuur beschikt, maar ook over de juiste opleiding en ervaring. Het zou namelijk zonde zijn als je verkeerde conclusies gaat trekken, waardoor je onnodig geld of tijd in je huis gaat investeren.

Wanneer een blowerdoor test uitvoeren?

Het is goed om je huis voorafgaand aan de isolatie te laten meten en ook na afloop. Zo kun je na afloop van de isolatie het verschil zien en weet je of de isolatie echt iets voor jou heeft opgeleverd. Wij raden aan om deze test consequent uit te voeren, zodat je zeker weet dat je nog steeds energiekosten bespaart. Een andere manier om te kijken hoe het er voor staat met de isolatie van je huis is de energierekening. Wanneer deze langzaam stijgt moet je opzoek naar de oorzaak. In sommige gevallen ligt het aan de isolatie van het huis.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.