De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Bouwkundig consult

Een bouwkundig consult is vergelijkbaar met een bouwtechnische keuring, maar dan beperkt tot één specifiek probleem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheurvorming, een verbouwing die naar jouw mening niet of onvoldoende deskundig is afgerond, vochtproblemen, gebrekkig aangebrachte isolatie, enzovoorts. Een bouwkundig consult is dus niet bedoeld om de algehele staat van een woning na te kijken; daar is een bouwtechnische keuring meer voor geschikt.

Wat gebeurt er precies bij een bouwkundig consult?

Als er een bouwkundig consult wordt ingeschakeld, komt er een bouwkundige langs die naar het specifieke probleem kijkt. De bouwkundige is uitgerust met alle benodigde moderne hulpmiddelen en kan zo heel nauwkeurig het eventuele probleem in kaart brengen.

Wat kost een bouwkundig consult?

De kosten voor een bouwkundig consult verschillen uiteraard per aanbieder. Normaal gesproken betaal je circa €150 euro voor een bouwkundig consult plus eventuele voorrijkosten. Wanneer er ook een rapport moet worden opgemaakt betaal je hiervoor circa €50 euro extra voor een eenvoudig rapport zonder indicatie van de kosten om het probleem op te lossen. En €150 euro voor een uitgebreid rapport waarbij ook een indicatie van de kosten wordt gegeven. Een dergelijk rapport is erg handig bij onenigheid tussen bijvoorbeeld iemand die isolatie heeft aangebracht maar dit niet op een juiste wijze heeft gedaan. Met een uitgebreid rapport is het eenvoudiger je gelijk te behalen voor een rechter of bemiddelingscommissie.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.