De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

BTW isolatie

Gedurende enige tijd was het in Nederland mogelijk om te genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% voor het laten uitvoeren van verbouwingen aan je woning. Na een verlenging van 6 maanden werd in juni 2015 bekend gemaakt dat er geen nieuwe verlenging zou komen voor het verlaagde BTW-tarief. Met andere woorden, verbouwingswerken aan woningen ouder dan 2 jaar zouden na 1 juli 2015 opnieuw onder het normale BTW-percentage van 21% komen te liggen. Hoe zit het nu echt met de BTW op isolatieklussen? Wordt deze ook vanaf 1 juli 2015 verhoogd naar 21%?

Blijvende verlaging voor isolatieklussen

Bovenstaand kopje zegt het al, ook na 1 juli 2015 kunnen mensen die willen investeren in isolatie dat doen tegen een verlaagd BTW-tarief van 6%. De Nederlandse overheid beseft dat deze financiƫle inspanning noodzakelijk is om mensen aan te sporen om hun huis beter te isoleren. Het mes snijdt wat dit betreft ook aan twee kanten. Enerzijds helpen Nederlanders op die manier namelijk om de quota te halen terwijl er anderzijds een aantrekkelijke besparing kan worden gerealiseerd op het energieverbruik. Hoe dan ook, vooralsnog blijft de BTW-verlaging dus van kracht, maar het is uiteraard nog maar zeer de vraag hoelang nog.

BTW verlaging in de toekomst

De vrees bestaat dat de Nederlandse overheid er voor zal kiezen om het verlaagde BTW-tarief binnen afzienbare tijd toch terug te verhogen. Zodra de quota is gehaald of wanneer er bijvoorbeeld een concreet nieuw wetsvoorstel komt inzake de isolatiefactor van een woning zou het zomaar kunnen dat de BTW-verlaging wordt opgeheven. Gelukkig hoef je nog niet meteen in paniek te slaan, de quota die Nederland moet halen is nog lang niet binnen handbereik waardoor een verhoging van de BTW waarschijnlijk nog niet voor het eerste jaar zal zijn. Mensen die toch nu reeds hun voordeel willen doen zijn uiteraard verzekerd van het scherpere tarief.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.