De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

CO2-uitstoot

Het verminderen van de CO2-uitstoot gaat heel goed samen met het isoleren van huizen. In het verleden werd er weinig nagedacht over de uitstoot van CO2. De afgelopen jaren zijn we het belang gaan inzien om de CO2-uitstoot te verminderen. Door je huis te laten isoleren, zet je een grote stap in de goede richting.

Hoe draagt isolatie bij aan een lagere CO2-uitstoot?

Het principe is simpel. Wanneer je huis niet geïsoleerd is, hebben lucht en vocht vrij spel. Dit betekent dat de kou van buitenaf gemakkelijk op de binnenmuren slaat en dat koude lucht en warme lucht het huis kunnen verlaten en binnen kunnen komen. Wanneer jij in de winter je huis probeert te verwarmen, kan de koude buitenlucht gemakkelijk je huis binnendringen, doordat het huis hier niet tegen geïsoleerd is.

Dit betekent dat de verwarming het warmteverlies dus moet compenseren door harder te werken. Je kunt dan al raden dat dit enorm veel energie kost, wat je tevens als verspeelde energie kunt bestempelen. Wanneer je je huis goed isoleert kun je de verwarming een standje lager zetten en bespaar je een hoop energie. Deze besparing zorgt niet alleen voor een lagere CO2-uitstoot, maar ook nog eens voor een flinke besparing in euro’s.

Welke ontwikkelingen zijn er momenteel gaande?

Buiten het feit dat steeds meer mensen nu voor woonisolatie kiezen, doet de overheid er alles aan om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo bieden enkele gemeenten subsidies aan de inwoners aan om het isoleren van het huis te sponsoren. Daarbij zijn er strenge regels opgesteld voor nieuwbouw. Uiteindelijk zijn woningen voor ongeveer 12% verantwoordelijk voor het landelijke CO2-uistoot. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is absoluut de moeite waard om de uitstoot te verminderen. Elke kleine stap is een stap in de goede richting als het om het verminderen van de CO2-uitstoot gaat.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.