De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Dakisolatie prijzen

De prijs van dakisolatie is voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin je het dak wilt isoleren. Natuurlijk hebben materiaalkeuze en het al dan niet zelf plaatsen ook een grote invloed, maar het is vooral de hoeveelheid isolatie die het prijsverschil zal maken. Gemiddeld moet je voor een goed geïsoleerd dak rekenen op zo een €15 euro per vierkante meter. Dit zijn de kosten voor de isolatie en de plaatsing ervan. Wanneer er nog structuurveranderingen dienen te gebeuren voor je de isolatie plaatst, dien je deze te berekenen los van de prijs van €15 euro. Dit lijkt misschien niet zo goedkoop, maar als je kijkt naar de opbrengst die dakisolatie met zich meebrengt, is het absoluut niet duur.

Tarieven van bepaalde soorten dakisolatie

Er zijn verschillende soorten dakisolatie en de prijzen verschillen nogal. We hebben de belangrijkste soorten dakisolatie met een kostenindicatie voor je opgesomd:

 • Prijzen glaswol isolatie
  Er wordt in Nederland heel veel glaswol gebruikt. En dat is niet voor niets. Dit komt door de goede isolerende werking van glaswol.
  Prijzen: €10 euro per m2
  Voordelen: Goedkoop materiaal. Goede isolerende werking.
  Nadelen: Kan irriterend zijn bij plaatsing. Neemt veel ruimte in beslag.
 • Prijzen isolatieplaten/isolatiepanelen
  Isolatieplaten zijn voorgefabriceerd en komen in een standaard formaat. Omdat alles al klaar gemaakt is voor gebruik hoef je enkel de platen tegen een ondergrond aan te plaatsen/bevestigen. Deze platen komen in verschillende vormen, denk hierbij aan EPS, kurk, piepschuim en meer.
  Prijzen: €13 euro per m2
  Voordelen: Makkelijk te plaatsen. Neemt minder ruimte in beslag dan glaswol.
  Nadelen: Duurder dan glaswol.
 • Prijzen rotswol
  Rotswol is anders dan glaswol en is gemaakt van gesteente. Rockwool is bijvoorbeeld een zeer bekende leverancier van rotswol. Rotswol heeft een nog betere isolatiewaarde dan glaswol.
  Prijzen: €15 euro per m2
  Voordelen: Verbeterde isolatie.
  Nadelen: Iets duurder dan gebruikelijke isolatie. Kan irritatie opleveren bij plaatsing.
 • Prijzen spuitisolatie
  Een isolatiebedrijf kan je hier goed bij helpen en zal bij de plaatsing een bepaald isolatiemateriaal tegen de onderzijde van je dak aan spuiten. Nadat het materiaal hard geworden is zal deze dus een zeer dichte laag aan de onderkant van je dak vormen. Hierdoor kan er geen warmte ontsnappen door de kleine gaatjes.
  Prijzen: vanaf €25 euro per m2
  Voordelen: Zeer goede aansluiting op ondergrond. Geen open ruimtes in het materiaal.
  Nadelen: Erg duur.

Het belang van dakisolatie

Dakisolatie is wellicht de belangrijkste isolatie van de hele woning. Eerst en vooral doordat het dak vaak de grootste oppervlakte in het huis is die geïsoleerd dient te worden en dus ook de grootste oppervlakte om warmte te verliezen. Anderzijds doordat warmte stijgt en dus rechts je dak uitvliegt wanneer het slecht of niet geïsoleerd is. De energiebesparing die je krijgt enkel en alleen door je dak goed te isoleren is bijgevolg enorm groot. De investering zal snel terugverdient zijn en vanaf dat punt brengt de isolatie veel op. Twijfel niet en vraag een gratis offerte die de kosten van je dakisolatie in kaart zal brengen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.