De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Dakkapel binnenzijde

Wil je de binnenzijde van je dakkapel isoleren dan doe je dat bij voorkeur door isolatie te plaatsen tussen de dakbedekking en de dakplaat. Afhankelijk van de isolatiewaarde die je beoogt kan je voor een dikkere of dunnere laag isolatie kiezen. Hier dien je er wel rekening mee te houden dat isolatie aan de binnenzijde automatisch een verkleinde bruikbare ruimte met zich meebrengt. Deze verkleinde ruimte gaat echter wel gepaard met een zware verlaging van je energieverbruik en dat is het verlies meer dan waard. Bij een isolatie die tussen dakbedekking en dakplaat is geplaatst, loop je geen risico op condensatie aan de binnenzijde van je dakkapel.

Isolatiemateriaal voor de binnenzijde kiezen

Net zoals bij de isolatie van de rest van je woning kan je bij het isoleren van de dakkapel kiezen uit heel wat diverse materialen. PUR, PIR en glaswol zijn maar enkele van de vele opties die je hebt. Het makkelijkste om mee te werken zijn de materialen die in plaatvorm te verkrijgen zijn. Zo dien je enkel de isolatie op maat te snijden en vast te hechten. Als afwerking kan je kiezen voor een materiaal in spuitbusvorm waarmee je ieder overgebleven kiertje of gaatje volledig kan opvullen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.