De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Dakkapel dak isoleren

Net zoals in de rest van het huis, is het dak van de dakkapel het deel waar je het meeste risico op warmteverlies loopt. Dit komt doordat warmte stijgt en een slecht geïsoleerd dak geen buffer vormt om de warmte tegen te houden. Het loont dus zeker om het dak van een goede isolatielaag te voorzien. Eerst dien je te bepalen of je het dak van de dakkapel langs de binnenzijde, de buitenzijde of beide zijden wilt isoleren. Idealiter doe je beiden zijden omdat je op die manier de hoogste isolatiewaarden zult halen en bijgevolg het minste energieverlies.

Welke materialen gebruik je?

Er zijn tal van isolatiematerialen voor handen om het dak van je dakkapel mee te isoleren. Binnen de hardschuimplaten zijn PIR en PUR erg populair. Dit zijn platen die erg licht zijn en makkelijk te hanteren zodat je ze zelf kunt plaatsen. Daarnaast is glaswol ook een prima keuze, zeker wanneer je naast warmte-isolatie ook naar geluidsisolatie streeft. Een klein nadeel van glaswol is dat het huidirritatie veroorzaakt en dus met de nodige beschermende kledij geplaatst moet worden. Ook steenwol is een gelijkaardig materiaal dat goed isoleert, evenals een dampdichte aluminium noppenfolie die de warmte in huis terugkaatst.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.