De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Dakkapel zolder isoleren

Een dakkapel die zich in de zolderruimte bevindt, zorgt ervoor dat de zolderruimte meer bewandelbare oppervlakte krijgt en dus bruikbaar wordt. Dit wil echter ook zeggen dat het verwarmd zal worden en dus van goede isolatie voorzien moet worden. Hetzelfde geldt voor de dakkapel zelf doordat het anders een grote verliespost wordt op gebied van warmte en bijgevolg energie. Wanneer de dakkapel samen met de zolder wordt gebouwd kan de isolatie van de zolder gewoon doorgetrokken worden voor de dakkapel. In het andere geval moet nagegaan worden op welke manier het eenvoudigste de nodige isolatie kan voorzien worden voor de dakkapel.

Wat isoleer je?

Idealiter isoleer je de volledige dakkapel. Dit wil zeggen dat zowel het dak als de zijwanden onder handen genomen worden. Wanneer er voldoende ruimte is, kan dit aan de binnenzijde van de dakkapel gebeuren. In het andere geval wordt de isolatie aan de buitenzijde geplaatst. Er kan gekozen worden voor rotswol, PIR, PUR, aluminium noppenfolie of isolatie in spuitbussen. Veel hangt af van de manier waarop de dakkapel is opgebouwd en hoe het in de zolder is geplaatst. Als laatste dient ook zeker gelet te worden op de beglazing gezien deze een grote oppervlakte bestrijkt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.