De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Elektra

Bij elektra is niet het eerst waar je aan denk om te isoleren. Toch is dit zeker iets om over na te denken als je bezig bent met woningisolatie. Elektrische isolatie is het isoleren van elektrische energie met als bedoeling om de geleiding te stoppen en op deze manier kortsluiting of brand te kunnen voorkomen. Dit willen we natuurlijk allemaal en daarom is dit een zeer belangrijk punt om rekening mee te houden.

Wat is elektrische isolatie?

Door middel van een elektrische isolator worden de buizen geïsoleerd. Deze isolatoren laten geen elektrische stroom door en zorgen voor een veilige isolatie. De meeste draden krijgen een laagje rubber, maar je kunt ook kiezen voor hout, plastic, steen, papier of glas. Het belangrijkste is dat de buizen goed afgesloten zitten en dat je een materiaal gebruikt die voor de isolatie geschikt is. Net als bij zoveel dingen is het ook hier raadzaam om je goed te laten informeren voordat je aan zoiets begint.

Kun je zelf elektrisch isoleren?

Dat kun je doen, maar kijk wel goed uit dat je eerst de stroom uitzet. Want veel mensen weten dit niet, maar ook lucht is een elektrische geleider. Maak ook altijd gebruik van gereedschap met een houten of rubberen handvat, op deze manier verklein je de kans om een schok te krijgen. Stel veiligheid boven alles als je besluit zelf te gaan werken met elektriciteit. Kies je voor een professional, dan weet je dat je goed zit en dat alles professioneel gebeurt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.