De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Energie index

Elke woning krijgt tegenwoordig een energielabel toegewezen. Dit label bepaalt hoe energiezuinig een woning is en wordt gebaseerd op de energie index. De index wordt gehanteerd sinds 1998 en is algemeen aanvaard. Om de index te bepalen gebruikt men een energie prestatie advies of EPA, een energielabel of maatwerkadvies. Aan de hand van vastgelegde procedures wordt de woning geanalyseerd op diverse bouwtechnische en energetische vlakken. Hoe beter de woning scoort, hoe lager de energie index zal liggen. Bij het kopen of huren van een woning is het dus nuttig de EPA te kennen gezien deze een beeld geeft van de mogelijke energiekosten die later zullen volgen.

Een lage energie index verkrijgen

Eén van de mogelijkheden om een lage energie index te verkrijgen is door het efficiënt isoleren en ventileren van de woning. Wanneer er weinig warmteverlies is en de kwaliteit van de lucht in de woning hoog ligt, zal dit een lage energie index opleveren. Vaak wordt echter vergeten dat de ventilatie hier een even grote rol in speelt als de isolatie. Een gebrek aan ventilatie zal echter tot een hoge vochtigheidsgraad leiden en dit brengt al snel de nodige problemen met zich mee. Het is een bijgevolg en dus essentieel om met beiden rekening te houden. Een gratis isolatie offerte geeft alvast een beeld van de nodige investeringen en mogelijke besparingen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.