De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Energiemaatschappijen

Vaak denkt men dat het tegen het belang van energiemaatschappijen is dat we besparen op onze stroomrekening. Dat is tot op zekere hoogte natuurlijk waar aangezien een energiemaatschappij juist meer aan hoge energienota’s verdient. Maar toch zijn er veel energiemaatschappijen die tips geven met betrekking tot isolatie. Waarom?

Waarom hulp bij een lagere energienota?

Het is in het belang van de energiemaatschappijen dat de klanten tevreden zijn. Klanten zijn meer tevreden als ze een lagere energierekening hebben. Daarom komen er steeds meer technische snufjes van de energiemaatschappijen op de markt die je kunnen helpen het energieverbruik te verlagen. We gebruiken met z’n allen toch wel veel energie en zullen dat voorlopig ook nog wel blijven doen, waardoor energiemaatschappijen zich beter kunnen richten op het tevreden houden van de klanten. Bovendien komt een groot deel van de omzet van energiemaatschappijen niet van particuliere klanten, maar van bedrijven die veel elektriciteit gebruiken; denk bijvoorbeeld aan fabrieken of kassen. Daarnaast is het zo dat bij weinig of veel gebruik het vastrecht dat betaalt moet worden niet veranderd, dus zal de energiemaatschappij altijd een vaste omzet blijven maken als deze klanten besparen op energie.

Zijn er energiemaatschappijen die isolatie subsidiƫren?

Helaas zijn er geen energiemaatschappijen bekend die een subsidie uitkeren om aan de isolatie te werken. Wel kun je met een verbeterde isolatie vaak honderden euro’s per jaar besparen, waardoor dat alleen al een goede motivatie kan zijn om aan de isolatie te gaan werken. Structurele verlaging van de energienota is immers stukken beter dan een eenmalige subsidie?

Betrouwbare energiemaatschappijen

VandeBron is een energiemaatschappij dat een platform voor aanbieders van duurzame energie beschikbaar heeft gemaakt. Het bedrijf wordt onder andere door de Triodos Bank uit Zeist gefinancierd. Zo kun je dus direct energie bij de bron inkopen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.