De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie ervaringen

Wanneer je er voor kiest om de kruipruimte in je woning te isoleren zal je ongetwijfeld eerst even op het internet gaan zoeken naar ervaringen van mensen met diverse isolatiematerialen. Dat is niet meer dan normaal en ook in het geval van schelpen isolatie kan een beetje opzoekingswerk je nadien veel teleurstellingen besparen. Hoe interessant het toepassen van schelpen isolatie namelijk ook mag zijn, het is lang niet altijd mogelijk om van dit type isolatiemateriaal gebruik te maken. Wij zetten graag de ervaring van mensen met schelpen isolatie in twee verschillende situaties voor jou op een rijtje.

Positieve ervaringen in droge, half natte kruipruimtes

De beste ervaringen met schelpen isolatie worden verkregen in kruipruimtes die over een droog of half nat karakter beschikken. De isolerende werking waar schelpen over beschikken komt namelijk voort uit het feit dat ze niet alleen vocht kunnen absorberen, daarnaast zorgen ze er voor dat de vloer veel minder warmte kan onttrekken waardoor het warmteverlies wordt beperkt. In een kruipruimte die deels onder water staat gaat de laag met schelpen gewoon op het water drijven waardoor het aangezien wordt als uitstekende isolatie voor de kruipruimte. Enig nadeel die door eigenaren van woningen wordt aangehaald is het relatief hoge prijskaartje waar schelpisolatie over beschikt.

Zijn er ook slechte ervaringen?

Hoe interessant schelpen isolatie ook mag zijn, jammer genoeg kan het niet worden toegepast in iedere kruipruimte. Veel mensen die over sterk verouderde woningen beschikken hebben bijvoorbeeld te maken met een kruipruimte die nagenoeg volledig onder water staat. Globaal gezien moet schelpen isolatie een laag hebben van minimaal 30 centimeter. Wanneer een deel van deze laag compleet onder water komt te staan gaat de werking van de schelpen verloren waardoor er nooit een optimaal rendement zal worden verkregen. Sterker nog, in dergelijke situaties is het niet uitgesloten dat er nog steeds opstijgend vocht kan voorkomen waardoor de isolatie het doel eigenlijk mist.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.