De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Spouwmuurisolatie ervaringen

Vroeger vonden mensen het doorgaans niet noodzakelijk om hun huis van isolatie te voorzien. De prijs die in rekening werd gebracht voor het energieverbruik lag dan ook een behoorlijk stuk lager dan vandaag de dag het geval is. Toch, door de jaren heen is het belang van een goede isolatie in huis steeds meer benadrukt. Mensen ondervinden vandaag de dag namelijk vaak de grootst mogelijke moeite met het betalen van hun energiefactuur waardoor het voorzien van een doorgedreven isolatie in huis misschien wel meer dan ooit zeer belangrijk is. Door gebruik te maken van spouwmuurisolatie kan je in ieder geval rekenen op enkele zeer interessante voordelen.

Lagere energiefactuur

Wanneer je een huis hebt die is gebouwd voor 1976 is de kans groot dat er via de gevel bijzonder veel warmte verloren gaat. Dit warmteverlies zorgt er voor dat je ieder jaar opnieuw rekening dient te houden met nodeloos hoge kosten op je energiefactuur terwijl dit eigenlijk vrij eenvoudig voorkomen kan worden. Door het isoleren van de spouw, de ruimte die zich tussen de binnenmuur en de buitengevel bevindt, is het namelijk mogelijk om het verlies aan opstijgende warme lucht in huis tegen te houden. Dit zorgt er voor dat het niet alleen langer warm blijft in huis, daarnaast moet je verwarmingsinstallatie veel minder hard stoken wat je een interessant rendement oplevert. De ervaring van mensen die er voor hebben gekozen om spouwmuurisolatie te voorzien is dan ook dat deze steevast een prima rendement oplevert.

Verbetering van het wooncomfort

De besparing die kan worden gerealiseerd op je energiefactuur is natuurlijk zeer interessant, maar de ervaring leert dat er ook nog verschillende extra voordelen zijn verbonden aan het voorzien van spouwmuurisolatie. Het woonklimaat binnenshuis wordt er bijvoorbeeld aanzienlijk door verbeterd wat het wooncomfort alleen maar ten goede komt. Daarnaast worden door middel van spouwmuurisolatie omgevingsgeluiden van buitenaf beperkt waardoor ook geluidshinder minder storend zal optreden. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, de ervaringen na het plaatsen van spouwmuurisolatie zijn ronduit uitstekend te noemen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.