De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie garantieregeling

Mensen die de vloerisolatie in hun huis laten plaatsen door een professioneel bedrijf kunnen rekenen op een zekere garantieregeling. Deze regeling heeft betrekking tot verschillende aspecten, namelijk:

  • De kwaliteit van het isolatiemateriaal en de manier waarop het is aangebracht.
  • De isolatiewaarde van het materiaal.
  • Het uitsluiten van schimmel en vochtdoorslag.

Het uitgevoerde isolatiewerk dient naast bovenstaande uiteraard ook steeds te voldoen aan de kwaliteitseisen. Je dient er als woningeigenaar wel rekening mee te houden dat de garantieregeling voor vloerisolatie sterk afhankelijk kan zijn van bedrijf tot bedrijf.

Gemiddeld 10 jaar garantie

In eerste instantie is het interessant om te weten dat je op vloerisolatie net als bij andere vormen van isolatie doorgaans kan rekenen op een garantieperiode van 10 jaar. Dit wil zeggen dat alle mogelijke fouten of problemen die tijdens deze periode de kop opsteken door het bedrijf die de vloerisolatie heeft geplaatst zullen worden opgelost. Zoals eerder reeds aangegeven is het wel belangrijk om goed de garantievoorwaarden te controleren. Bepaalde problemen kunnen immers worden uitgesloten. Ook de exacte garantieperiode die wordt gegeven kan bij diverse bedrijven lager uitvallen dan 10 jaar.

Garantieregeling bij zelf plaatsen?

Indien je er voor kiest om de vloerisolatie niet te laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf, maar je hier zelf mee aan de slaag gaat dien je er rekening mee te houden dat er geen sprake meer zal zijn van een bepaalde garantieregeling. Uiteraard is er de standaard garantie die wordt toegekend op het isolatiemateriaal dat wordt aangekocht, maar daar houdt het dan ook bij op. Wil je echt verzekerd zijn van een prima isolerende werking van je vloerisolatie en wil je kunnen genieten van een optimale garantieregeling? Dan is het beslist interessant om het plaatsen van je vloerisolatie uit te besteden aan een isolatiebedrijf.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.