De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gasinstallaties

De geiser, het gasfornuis, de verwarmingsketel en tal van andere apparaten die gas gebruiken zijn de bron van comfort in alle moderne huizen. De gasinstallatie is dus een cruciaal onderdeel van een woning en het is belangrijk deze goed te onderhouden. Niet alleen omdat er veel ongelukken gebeuren met gasinstallaties, maar ook omdat efficiënt gebruik en onderhoud van de gasinstallatie je veel energiekosten kan besparen.

Hoe zorg je voor goed onderhoud van de gasinstallatie?

Een goed werkende gasinstallatie is dus cruciaal voor een hoog energierendement. Dit dient natuurlijk wel ondersteund te worden met een goede warmte-isolatie van de woning zelf. Om je gasinstallatie te laten werken is het belangrijk dat je de installatie regelmatig laat keuren door een gecertificeerd installatiebedrijf. Mochten er buiten deze routine-controles signalen optreden die een verslechterende gasinstallatiekwaliteit blootleggen, zoals een gele vlam in plaats van een blauwe, raadpleeg dan ook meteen deze professionals. Een gele vlam betekent bijvoorbeeld dat jouw apparaat gereinigd of vervangen moet worden, zowel voor de veiligheid als voor de energiebesparing is dit belangrijk.

Hoe werken goede isolatie en de gasinstallatie samen?

Een efficiënt werkende gasinstallatie, betekent minder energiekosten, mits dit ondersteund wordt met een goede isolatie van het huis. De gasinstallatie kan nog een zo hoog rendement geven, maar als alle warmte weglekt via de kieren en gaten in een slecht geïsoleerd huis, dan heeft dat weinig zin. Zorg daarom voor een goed isolatie van je huis.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.