De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren voordelen


Het impregneren van de gevel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo verbetert het de isolatie in je huis en verhoogt het de levensduur van de muren. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van het impregneren van de muren van je huis.

Wat is impregneren precies?

Het impregneren is het aanbrengen van een crème of vloeistof op de muren van je huis. Deze materialen worden ook wel het impregneermiddel genoemd. Tijdens het aanbrengen wordt het materiaal diep in de oppervlakte gebracht, zodat het de poriën van de muren dichtmaakt. Wanneer het materiaal goed wordt aangebracht, gaat het ongeveer 10 jaar mee.

Wat zijn de voordelen van gevel impregnatie?

Er zijn nogal wat voordelen die het impregneren van je woning met zich meebrengen. Het vraagt misschien om een investering, maar die betaalt zich op de lange termijn dubbel en dwars terug.

Allereerst verhoogt het de levensduur van je woning. Doordat het impregneermiddel schadelijke stoffen, zoals vocht, zure regen en roet afstoot gaan de muren van je woning langer mee. Doordat het vocht afstoot, zullen schimmels minder makkelijk ontstaan.

Het impregneren van je huis levert een grote bijdrage aan het isoleren van je huis. Doordat de vocht en koude/warme lucht moeilijk het huis binnen kunnen treden, hoef je thuis minder hard te stoken. Hierdoor bespaar je geld op je energierekening en ben je milieubewust bezig.

Andere voordelen zijn dat het impregneermiddel moeilijk in brand vliegt. Dit verhoogt de brandveiligheid van je woning. Ook verlaagt het impregneren van je woning de luchtvochtigheid in huis, wat ten goede komt aan de gezondheid van jou en je medebewoners. Al deze voordelen bij elkaar maken je woning ook nog eens meer waard.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.