De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren – Baksteen

Over het algemeen doe je er goed aan om metselwerk in baksteen te laten impregneren. Op deze manier voorkom je dat warme en koude lucht, vocht en vuil het huis betreden. Daarmee sla je 4 vliegen in één klap.

Al deze ‘vliegen’ zijn namelijk de boosdoeners voor een hoge luchtvochtigheid en een inefficiënte verwarming van het huis.

Wat is impregneren precies?

Door je muur te laten impregneren voorkom je het binnendringen van vocht en warme of koude lucht. Het materiaal dat gebruikt wordt, noemen we impregneermiddel. Dit middel gaat als het ware in de poriën van het metselwerk zitten, wat het mogelijk maakt vocht en warmte en kou van buitenaf te weren. De impregneer kan in vloeibare of crème vorm op de muur worden aangebracht.

Wat zijn de voordelen van een geïmpregneerde muur?

Eigenlijk zijn de meeste voordelen al in kaart gebracht. Het impregneermiddel is niet alleen water- en luchtafstotend, maar maakt je huis ook nog eens brandveilig. Dit maakt de omgeving waarin je leeft een stuk veiliger. Daarbij beschermt het middel het metselwerk tegen zure regen en is vuil (waaronder graffiti verwijdering) gemakkelijk te verwijderen. Dit betekent dat je muren dus langer mooi zullen blijven. Genoeg voordelen om het impregneren van je metselwerk te overwegen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.

Zie:
Graffiti verwijderen