De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren – Beton

De laatste jaren worden betonnen muren steeds populairder. Het ziet er namelijk stijlvol uit. Toch wil je deze muren graag zo lang mogelijk goed houden. In dit geval zou je je huis kunnen laten impregneren. In dit artikel leggen we je uit wat impregneren precies inhoudt en op welke manier het een positieve bijdrage levert aan de levensduur van uw muren en de isolatie van je huis. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis goed isoleren. En dat kan een goede beslissing zijn als je graag energiekosten wilt besparen en een goede bijdrage wilt leveren aan moedernatuur.

Wat houdt impregneren in?

Wanneer je er voor kiest om de betonnen muren van je huis te laten impregneren, wordt er een vloeibare of crème impregneermiddel aangebracht. Deze stoffen weren vocht, lucht en vuil. Op deze manier blijven je muren er goed uit zien en voorkom je schimmels. Dit betekent dat je betonnen muren dus langer mee zullen gaan.

Een ander voordeel wat het impregneren met zich meebrengt, is dat het de isolatie van je huis verbetert. Doordat het impregneermiddel water en lucht weert, hoef je verwarming minder hard te stoken om het huis te verwarmen.

Wat zijn de voor- en nadelen van impregneren?

De belangrijkste voordelen zijn dat je muren langer goed blijven en dat je flink op stookkosten bespaart. Bijkomende voordelen zijn dat je een positieve bijdrage levert aan het milieu, je schimmels buiten de deur houdt en je huis brandveiliger maakt. Het impregneermiddel is namelijk brandwerend. Tevens verbeter je de luchtvochtigheid in huis, waardoor je een gezonde leefomgeving voor je gezin creëert. De nadelen zijn dat je het impregneren van je huis een investering is. Maar daar tegenover kun je stellen dat deze investering zich na ongeveer 3 jaar (hangt af van de situatie) terugverdient.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.