De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren – Natuursteen

Wist je dat het impregneren van een natuursteen gevel een goede bijdrage levert aan woningisolatie? Het houdt vocht buiten de deur. En dat is belangrijk, want vocht is één van de grote boosdoeners als het gaat om inefficiënt stoken.

De afgelopen jaren doen steeds meer Nederlanders hun best om efficiënter hun woning warm te houden. Dit komt omdat de prijs voor gas en stroom flink hoger is en omdat men graag een bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Hoe gaat het impregneren van je huis bijdragen aan een betere huisisolatie? Wij leggen het je uit.

Wat is impregneren precies?

Impregneren wordt soms ook wel hydrofoberen genoemd en werkt eigenlijk heel simpel. Bij het impregneren wordt er een laag in de vorm van crème of vloeistof (impregneermiddel) op de wanden aangebracht. Deze laag houdt schadelijke stoffen (vocht, zure regen en vuil) buiten huis. De aangebrachte laag blijft ongeveer 10 jaar zitten en is perfect geschikt voor natuursteen.

Hoe draagt het bij aan een betere isolatie?

In Nederland hebben we veel te maken met regen. Op deze manier worden de wanden van onze huizen vochtig en dringt het ongewenste vocht gemakkelijk naar binnen. De verwarming moet harder stoken wanneer je huis vochtig is. Door het vocht te voorkomen, bespaart je dus flink op de stookkosten.

En dat is niet het enige. Door het besparen van energie draag je een steentje bij aan een beter milieu. Ook zorg je ervoor dat je leefomgeving gezonder en veiliger wordt om te leven. De luchtvochtigheid in huis neemt af en daarbij zorgt het impregneermiddel ervoor dat je huis moeilijk vlam vatbaar is. Het impregneren van je huis is een investering die zich in de toekomst meer dan dubbel terug betaald.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.