De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren – Pleisterwerk

Bij pleisterwerk moet je denken aan strak afgewerkte muren. Het ziet er netjes uit en kan gebruikt worden voor de huiskamer, keuken, slaapkamer of de badkamer. Toch is het vaak lastig om dit materiaal schoon te houden. Om deze reden zou je de muur kunnen laten impregneren. Bij het impregneren van je muur wordt het materiaal (van de muur) vocht– en vuilafstotend. Na impregnatie van een muur die is voorzien van pleisterwerk, is de kans kleiner dat de muur vuil of vocht opneemt.

Ook een muur die aan de buitenwijze is gepleisterd, vaak herkenbaar aan de bijna volmaakt egale buitenmuur, kan geïmpregneerd worden. Op deze manier wordt de muur zoals gezegd afgesloten van vocht en wordt eveneens warmte en kou beter buiten (of juist binnen) gehouden. Op die manier blijft de woning in de zomer langer koel, in de winter langer warm en zal vocht veel minder gemakkelijk de woning kunnen betreden, wat ook weer de isolatie ten goede komt.

Wat is de werkwijze?

Het impregneren van de wanden zou je in principe zelf kunnen doen of laten doen. Wanneer je voor het eerste kiest, moet je wel goed weten waar je mee bezig bent. Bij zelf impregneren breng je impregneermiddel op de muur aan. Dit zou een crème of een vloeistof zijn. Deze crème of vloeistof sluit alle poriën, waardoor je pleisterwerk mooi blijft.

Wat van voordelen levert het op?

Doordat het impregneermiddel vuil- en vochtwerend blijft de wand en het pleisterwerk in goede staat. Daarbij ban je schimmels uit en werkt het brandvertragend. Uiteindelijk maakt het je huis dus een stuk veiliger én blijven de wanden langer mooi. Op de lange termijn ga je dit terug zien in de onderhoudskosten. Er zijn dus genoeg voordelen op te noemen om het impregneren van de wanden met pleisterwerk in ieder geval te overwegen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.