De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren – Voegmortel

Wanneer je het metselwerk van een voegmortel hebt voorzien, wil je dit graag voor een lange tijd zo houden. Het zou zonde zijn als je over een aantal jaren opnieuw moet voegen. Het impregneren van de muren zorgt er voor dat het metselwerk minstens 10 jaar in goede staat blijft.

Wat is impregneren precies?

Bij het impregneren brengt de bouwvakker (of de doe-het-zelver) een impregneerlaag aan. Dit gebeurt in de vorm van een crème of een vloeistof. Het impregneermiddel beschermt je huis tegen vocht, zure regen, vuil en lucht. Deze vier materialen en stoffen zijn schadelijk voor het voegmortel of kunnen de werking van de isolatie tegenwerken. Op deze manier blijft de muur beschermd tegen allerlei onheil en zal de isolatie beter haar werk doen.

Wat zijn de voordelen van impregneren?

Het impregneren van je woning is niet alleen bevorderlijk voor de staat van het metselwerk, maar is ook nog eens een goede manier om je huis te isoleren. De verwarming moet namelijk harder werken wanneer lucht en vocht van buitenaf gemakkelijk binnen kunnen komen. Door de muren te laten impregneren voorkom je dat deze stoffen/materialen het huis binnen treden.

Op deze manier voorkom je dus onderhoudskosten voor het voegwerk én houd je de energiekosten laag. In het begin zal je dus wel moeten investeren, maar dit betaalt zich op de lange termijn terug. Andere voordelen zijn dat schimmels buiten de deur worden gehouden en dat je brandveiligheid van de woning er flink op vooruit gaat. Het impregneermiddel is namelijk brandwerend. Tevens heeft het een positieve invloed op de gezondheid van je leefomgeving. De luchtvochtigheid neemt namelijk af.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.