De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Hoe lees je een isolatie offerte?

Een isolatie offerte is een prijsindicatie van een potentieel isolatiebedrijf waarbij je je woning wilt laten isoleren. Er wordt een overzicht gegeven met wat alles gaat kosten. Toch is het nog wel even goed kijken naar wat er precies in zo een offerte staat.

Hoe is het overzicht opgesteld?

De offerte wordt opgesteld in verschillende rijtjes. Elk rijtje bevat een andere klus, waaraan wordt gewerkt. Zo heb je bijvoorbeeld een apart rijtje voor de ramen, muren en het dak. Per rijtje staat beschreven welke materialen er nodig zijn, hoeveel deze benodigde materialen kosten en hoeveel loonkosten er in gaan zitten. Per onderdeel wordt er twee totaal bedragen getoond, een met BTW en een zonder BTW. Onderaan de offerte wordt het totaal bedrag van alle onderdelen getoond. Ook weer met BTW en zonder BTW. Echter kan een offerte per isolatiebedrijf verschillen, maar zal er altijd duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende werkzaamheden. Is dat niet het geval, vraag dan of het bedrijf de kosten voor je kan opbreken.

Waar moet je extra op letten?

Bij het lezen van een offerte is het belangrijk dat je aan bepaalde punten extra aandacht besteed. Zo moet je goed letten op de BTW toeslag. Kijk er naar of deze er überhaupt wel op staat en of bedrag met BTW klopt (gezien de 6% BTW-regeling). Ook is het verstandig om alle bedragen zelf nog een bij elkaar op te tellen, ter nacontrole. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Soms krijg je subsidies voor de isolatie van je woning. Ga na of je hier recht op hebt. Als dit het geval is, controleer dan of deze op de offerte staan en reken het bedrag waar je recht op heb zelf ook na.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.