De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie hout

Heel wat vloeren zijn gebouwd op houten balken. Vaak is de ruimte eronder leeg gelaten. Bij oude huizen bestaat de vloer zelf vaak ook nog eens uit hout. Dit oogt natuurlijk allemaal heel mooi, maar er zijn ook heel wat nadelen aan verbonden. Wanneer er geen isolatie voorzien is tussen de balken kan er vocht binnendringen in de woning en warmte verdwijnen. Bovendien is hout levend waardoor het zal kraken en piepen. Het is ook een zeer goede geleider voor trillingen en zal elke vorm van contactgeluid doorzetten en versterken. Een goede isolatie is dus zeker geen overbodige luxe in dit geval.

Opvullen van de lege ruimte

De makkelijkste en snelste manier om isolatie te voorzien wanneer de vloer op houten balken is gebouwd is het opvullen van de lege ruimte tussen de balken. Dit kan op verschillende manieren. De ruimte kan gevuld worden met vlokken die worden ingespoten. Het voordeel hiervan is dat de vloer niet uitgebroken moet worden, maar het nadeel is de hogere prijs. Een andere manier is het gebruik van isolatieplaten. Hiervoor moet de constructie natuurlijk wel eerst blootgelegd worden. Dit brengt wat extra werk met zich mee, maar je kan wel heel precies isoleren gezien je alles ziet. Een gratis offerte geeft je alvast duidelijkheid over de prijsverschillen tussen beide manieren.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.