De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Hydrofoberen

Het hydrofoberen is een samenvoeging van de Griekse woorden voor water (hydro) en angst (fobos). Wanneer je de muren van je huis laat hydrofoberen, betekent dit letterlijk dat water angst moet hebben om door de muren te dringen. Dat is ook wat een dergelijk middel doet; het maakt de muur waterafstotend. Bij het hydrofoberen van je huis voorkom je dat vocht, zure regen en andere schadelijke stoffen het huis binnen dringen.

Wat is hydrofoberen precies?

Hydrofoberen is eigenlijk hetzelfde als impregneren. Er wordt een vloeistof of crème op de muur aangebracht, waardoor het voor schadelijke stoffen zoals vocht en zure regen onmogelijk wordt om het huis binnen te dringen.

Wanneer je je huis wilt laten hydrofoberen, dien je de muren van te voren goed schoon te maken. Vervolgens zou je het hydrofoberen zelf kunnen doen of het laten doen door een vakman. Met een geïmpregneerde woning kun je gemiddeld 10 jaar vooruit.

Welke voordelen brengt hydrofoberen met zich mee?

De voordelen zijn helder. Doordat er geen vocht meer door de muren kan en zure regen geen vrij spel meer hebben, slaat de kou minder snel op de binnenkant van de muren. Je zou dus kunnen concluderen dat het van positieve invloed is op de isolatie van je huis. Dit kan je jaarlijks flink wat energiekosten besparen. En ook draag je bij aan een beter milieu.

Een ander belangrijk voordeel is dat je muren langer mooi blijven. Dit bespaart je onderhoudskosten op je huis. Ook zal je huis brandveiliger worden, omdat het impregneermiddel niet vatbaar is voor vuur.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.