De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Impregneermiddel

Het impregneren kan een goede manier zijn om je huis van een betere isolatie te voorzien. Doordat het vocht en lucht buiten de deur houdt, hoeft je verwarming minder hard te werken om het huis van de gewenste temperatuur te voorzien. Er zijn behoorlijk wat impregneermiddelen op de markt. Hierdoor kun je door de bomen het bos niet meer zien. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het uitkiezen van de juiste impregneermiddel.

Wat doet een impregneermiddel precies?

Het impregneren kun je zelf doen of laten doen door een bouwvakker. Het impregneermiddel, wat vaak in de vorm van crème of vloeistof aangeleverd wordt, vult de poriën van de muren van je huis. Het is van belang dat het middel diep in de muren dringt. Als het middel goed op de muren wordt aangebracht, gaat het ongeveer 10 jaar mee.

Doordat het de poriën afsluit is het voor vocht, lucht en vuil haast onmogelijk om door de muren heen te dringen. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid op gewenst niveau en hoeft je verwarming minder hard te stoken. Ook komt dit ten goede van de levensduur van de muren. Daarnaast zal het behaaglijker voelen in de binnenruimtes.

Wat moet je weten over impregneermiddelen?

De moderne impregneermiddelen zijn vrij van oplosmiddelen en het verandert niks aan het uiterlijk van de muren en gevel. Wanneer je kiest voor vorstbestendige gevelimpregneermiddel is het kleurloos en UV-bestendig. Zoals al eerder vermeld wordt het middel in de vorm van een crème of een vloeistof aangeleverd.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.