De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatieglas

IsolatieglasVeel mensen die over een oudere woning beschikken hebben ook vandaag de dag nog steeds te maken met enkel glas. Het zijn deze gezinnen die ieder jaar opnieuw schrikken van het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor hun energieverbruik. In tegenstelling tot wat veel mensen denken volstaat het namelijk niet om alleen een goede, doorgedreven isolatie aan te brengen in huis, daarnaast moet je ook rekening houden met de beglazing. Enkel glas mag er op het eerste zicht dan solide uitzien, dat neemt niet weg dat er via deze weg zeer veel warmte de woning zal verlaten. Wil je dit probleem oplossen? Dan is isolatieglas voor jou de perfecte oplossing!

Wat is isolatieglas precies?

Zoals de naam reeds laat vermoeden heeft isolatieglas als doel om de isolerende factor van de woning te verhogen. Veel mensen kiezen er voor om woningisolatie aan te brengen in de vorm van bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie, maar houden geen rekening met de aanwezige beglazing. Door het toepassen van isolatieglas zorg je er voor dat de warmte in je huis niet via de beglazing kan ontsnappen waardoor de verwarmingsinstallatie niet intensief hoeft te werken om het warmteverlies op te vangen en te compenseren. Wanneer je er voor kiest om isolatieglas aan te kopen om in je huis te plaatsen zijn er wel nog een aantal factoren waar je rekening mee zal moeten houden.

Isolatieglas in verschillende vormen

Wanneer je op zoek gaat naar isolatieglas om te plaatsen in je woning zal je meteen kunnen vaststellen dat er op de markt op dit vlak verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van dubbel glas, maar je kan ook voor HR+++ glas (triple glas) kiezen. Voor welk type isolatieglas je ook kiest, je zal het altijd aangegeven zien worden met HR gevolgd door een bepaald aantal plustekens. Hoe meer plustekens, des te hoger de isolatiewaarde van het glas komt te liggen en des te meer er kan worden bespaard op de energiefactuur. Echter zijn de aanschafkosten ook steeds hoger.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.

Meer informatie:
> www.hrglas-info.be