De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatiemateriaal dakkapel


Er zijn heel wat isolatiematerialen die zich lenen tot het isoleren van de dakkapel. PIR en PUR platen zijn ideaal voor zowel zijwanden als het dak, indien de dakconstructie dit toelaat. Ze zijn licht en makkelijk op maat te snijden en te plaatsen. Bovendien hebben ze goede isolatiewaarden en irriteren ze de huid niet. Ook rotswol of glaswol komen in aanmerking, maar hier dient wel bescherming voor de huid voorzien te worden. Voor het dak kan ook aluminium noppenfolie dienst doen. Afhankelijk van het gekozen materiaal is een dampscherm nodig om ervoor te zorgen dat de isolatie niet vochtig wordt van buitenaf, maar vocht van binnen wel kan verdampen.

Op welke basis kies je de isolatie?

Het isolatiemateriaal kies je aan de hand van je budget, de isolatiewaarde die je beoogt, de constructie van de dakkapel en de ruimte die je gaat isoleren. Ook of je de isolatie zelf gaat plaatsen of wilt laten plaatsen heeft invloed op je keuze. Sommige materialen zoals bijvoorbeeld PIR platen zijn zeer eenvoudig in gebruik, maar dit geldt helaas niet voor ieder materiaal. Wanneer het een bestaande dakkapel betreft, zal je snel merken dat de constructie ervan ook beperkingen met zich mee kan brengen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.