De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatietips

We weten allemaal wel dat isolatie goed is en geen isolatie slecht. Maar hoe kun je nu eigenlijk goedkoop aan de isolatie van je woning werken? We geven enkele tips!

Wat is de meest rendabele wijze van isoleren?

Eigenlijk is alles waarbij je extra isolatie aanbrengt in je woning een goede investering. Elke verbetering van de isolatie in de woning zal op den duur een besparing teweeg brengen. Zo kost het laten isoleren van een spouwmuur gemiddeld zo een €2000 euro en bespaar je hiermee per jaar ruim €500 euro! Dat betekent dat je de besparing al met vier jaar hebt terugverdiend en vanaf dan per jaar €500 euro gaat verdienen.

Een ander voorbeeld. Het isoleren van een schuin dak met een verwarmde zolder kost circa €4500 euro. Dat is een boel geld, maar wanneer je weet dat je met die investering per jaar €650 euro gaat besparen, wordt het ineens een stuk aantrekkelijker. Je bespaart zoveel geld doordat de warmte veel beter in de woning blijft hangen. Waar je vroeger dus veel moest stoken omdat veel warmte naar buiten ontsnapte, is dat nu niet langer nodig omdat de warmte veel beter binnen blijft hangen.

Kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Uiteraard kun je ervoor kiezen om zelf te gaan isoleren. Zeker met behulp van het internet moet dat te doen zijn voor een handige klusser. Merk echter wel op dat het lastig blijft om goed te isoleren. Er zijn tal van zaken waar je op moet letten en als je het niet goed doet dan merk je dat pas op de lange termijn en dan is het soms al te laat om het nog voordelig te kunnen corrigeren. Daarom is het soms verstandiger het isoleren gewoon uit te besteden. Je betaalt dan misschien iets meer, maar weet wel zeker dat het goed gebeurt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.