De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie wel goed?


Veel mensen die interesse tonen in schelpen isolatie worden aan de andere kant toch ook een beetje afgeschrikt. In vergelijking met bijvoorbeeld parels of isolatiematten geeft schelpen isolatie toch niet zo een goede indruk, maar in de praktijk maken deze mensen zich eigenlijk zorgen voor niets. Schelpen zijn van nature zelfs het best isolerende materiaal dat er op deze planeet is terug te vinden. Daarnaast hebben schelpen ook nog eens een dubbele werking waardoor je niet kan rekenen op één, maar zelfs op meerdere interessante voordelen.

Dubbelzijdige werking

De dubbelzijdige werking van schelpen isolatie is terug te vinden in het feit dat het niet alleen warmteverlies voorkomt, daarnaast roept het opstijgend vocht uit de kruipruimte ook nog eens een halt toe. Heel veel gezinnen hebben tegenwoordig in hun woning te maken met opstijgend vocht waardoor er niet alleen schimmel in de woning kan ontstaan, maar daarnaast wordt ook het leefklimaat in huis nog eens op negatieve wijze beïnvloed. Het isoleren van de kruipruimte door middel van schelpen isolatie biedt hier een snelle oplossing voor en dat terwijl het bedrag dat moet worden geïnvesteerd relatief beperkt blijft.

Prijs-kwaliteitverhouding

In principe vergt het isoleren van de kruipruimte in huis geen grote investering, in tegendeel. Wel moet het gezegd worden dat er andere isolatiematerialen zijn zoals parels en isolatiematten die over een iets lagere prijs beschikken dan schelpen isolatie. Dit neemt echter niet weg dat isoleren met schelpen je voorziet van een prima prijs-kwaliteitverhouding en dat terwijl ook de plaatsing er van steeds zeer eenvoudig kan verlopen. Het mag dan ook duidelijk zijn, heb je nog twijfels over het al dan niet plaatsen van schelpen isolatie in je kruipruimte? Twijfel dan niet langer en kies voor deze uitstekende en natuurlijke manier van isoleren!

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.