De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Isolatie kopen

Wil je flink besparen op je energierekening, dan is isoleren een goede investering. Om er zeker van te zijn dat je de juiste isolatie aanschaft, kan je advies vragen bij een isolatiebedrijf. Dit bedrijf levert en bevestigt de materialen. Dit kan een voordeel zijn omdat je dan zeker weet dat het goed gebeurt, een nadeel is dat het duurder is dan wanneer je het zelf doet. Je kan daarom ook informatie inwinnen bij diverse winkels.

Wat wil je isoleren?

Je kan de hulp van een isolatiebedrijf inschakelen om vooraf te bepalen wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis en welke soorten isolatie daar het beste bij passen. Bij het kopen van isolatie is het belangrijk dat je weet wat je wilt isoleren en waarom. Voor een dak bijvoorbeeld heb je andere isolatie nodig dan voor een vloer. Ook is er verschil tussen geluidsisolatie en thermische isolatie en speciaal materiaal tegen tocht. Zodra je dit helder hebt, en je besluit om het isoleren zelf te doen, kan je bijvoorbeeld naar een bouwmarkt.

Bij welke bouwmarkten kun je terecht?

In Nederland zijn diverse winkels en bouwmarkten die isolatie verkopen. De meeste hebben een behoorlijk assortiment. In vrijwel alle winkels kan naast het meest bekende isolatiemateriaal glaswol, ook gekozen worden uit bijvoorbeeld steenwol en polystyreen. In deze winkels of bouwmarkten is altijd wel een medewerker aanwezig die je op deskundige wijze kan adviseren welk isolatiemateriaal je het beste kan aanschaffen. Daarnaast kan je natuurlijk ook online isolatie kopen. Zeker wanneer je weet hoe je het isolatiemateriaal moet verwerken is dit een goede optie.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding?

De isolatie van je huis kan een behoorlijke uitgave zijn. Het beste is om bij het kopen van isolatie te onderzoeken wat het rendement is.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.