De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevel impregneren kosten

Het kan de levensduur van de muren en de isolatie van je woning goed doen om de gevel te laten impregneren. Natuurlijk gaat je dat geld kosten, maar dat verdien je in de toekomst gemakkelijk terug. Wij geven je inzicht in de bedragen die je kwijt bent om de muren van je huis te laten impregneren.

Wat wordt er onder gevelimpregnatie verstaan?

Bij het impregneren van de gevels van je huis, wordt er een impregneermiddel aangebracht. In dit geval kun je dan denken aan een crème of een vloeistof. Het middel dringt door tot de poriën van de gevels, waardoor het onmogelijk wordt voor vocht en andere schadelijke stoffen om binnen te treden. Hierdoor blijven de muren langer goed, waardoor je een hoop onderhoudskosten kunt besparen. Tevens verbetert het de isolatie van je woning, waardoor je minder hard hoeft te stoken om de ruimtes in je huis te verwarmen.

Wat zijn de kosten voor gevelimpregnatie?

De kosten van het impregneren van de gevels zijn dus gebaseerd op arbeidskosten en materiaalkosten. De meeste bedrijven brengen kosten per vierkante meter in rekening. De prijs ligt gemiddeld tussen de €6 euro en €10 euro per vierkante meter. Vaak merk je dat de prijs minder hoog wordt wanneer het oppervlak groter is. Ook hangt de prijs van het bedrijf af en welk impregneermiddel het gebruikt. Er zijn namelijk veel verschillende impregneermiddelen op de markt, die allemaal verschillen in kwaliteit. Soms is het beter om wat meer te betalen, zodat je zeker weet dat de muren lang meegaan. Of is het soort middel helemaal afhankelijk van het ondergrond (dus de stenen).

Zoals we al lieten doorschemeren wordt de investering op de lange termijn terugverdient. Je bespaart namelijk niet alleen op onderhoudskosten van de muur, maar ook op het geld wat je kwijt bent aan energie. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.