De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie kosten

Wanneer je er aan denkt om je kruipruimte te isoleren kan je een keuze maken uit een divers aantal isolatiematerialen. Je keuze op dit vlak zal grotendeels ook bepalend zijn voor het prijskaartje dat je moet betalen. Wat dat betreft moet je er rekening mee houden dat het gebruik van schelpen vrij duur is.

In vergelijking met bijvoorbeeld isolatieparels ligt de prijs van schelpen gemiddeld €5 euro per vierkante meter hoger. Vergelijken we de prijs met isolatiematten dan kan het verschil oplopen tot €8 euro per vierkante meter.

Gemiddelde laagdikte ongeveer 30 centimeter

De exacte kosten die in het geval van schelpen isolatie in rekening worden gebracht is sterk afhankelijk van de laagdikte. Over het algemeen wordt aangeraden om een laag van 30 centimeter te leggen. Onderzoek heeft aangewezen dat een dergelijke laag de beste prijs-kwaliteitverhouding weet te realiseren waardoor je niet alleen een gunstig eindresultaat krijgt, maar dat ook nog eens tegen een prima prijs. Bij een laagdikte van 30 centimeter dien je rekening te houden met een prijskaartje van om en bij de €25 euro per vierkante meter. Wil je een dikkere laagdikte, dan is dat uiteraard ook geen probleem, maar dien je rekening te houden met hogere kosten.

Plaatsingskosten inbegrepen of niet?

Wanneer je er voor kiest om het isoleren van je kruipruimte uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf dien je er rekening mee te houden dat er ook zogenaamde plaatsingskosten in rekening gebracht zullen worden. Je kan deze kosten uitsparen door de schelpen alleen te laten leveren en daarna zelf te plaatsen, maar dat is lang niet in alle gevallen even voor de hand liggend, in tegendeel zelfs. In veel gevallen wordt er voor het isoleren van de kruipruimte reeds gekozen voor schelpen omdat deze niet begaanbaar is. Een pomp huren om de schelpen mee in de ruimte te blazen kan je op het einde van de rit haast even veel kosten als het uurtarief dat door een gespecialiseerd bedrijf in rekening wordt gebracht.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.