De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Gevelisolatie levensduur

Wanneer je er als eigenaar van een woning voor kiest om een investering in gevelisolatie te doen spreekt het voor zich dat je graag zal willen dat de isolatie in kwestie over een zo lang mogelijke levensduur beschikt. De levensduur heeft immers een rechtstreeks effect op de terugverdientijd van je investering. Wanneer we de levensduur van gevelisolatie in detail gaan bekijken stellen we echter vast dat er onderling grote verschillen waargenomen kunnen worden. We proberen je in dit artikel graag een duidelijk beeld te geven van de gemiddelde levensduur waar je bij gevelisolatie rekening mee dient te houden.

Levensduur gevelisolatie aan de binnenzijde

Mensen die er voor kiezen om gevelisolatie aan de binnenzijde van de gevel te plaatsen doen dit veelal door gebruik te maken van zogenaamde gipskartonplaten. Deze platen worden aangebracht tegen de binnenwand en worden bijgevolg niet blootgesteld aan de invloeden vanuit de natuur. Dit zorgt er voor dat dit type gevelisolatie eigenlijk een leven lang mee kan blijven gaan. Wat dat betreft zal je dan ook slechts één keer een investering in gevelisolatie moeten doen terwijl je er wel je leven lang genot van zal ondervinden.

Levensduur van isolatie aan de buitengevel

De levensduur van gevelisolatie die aan de buitenzijde wordt aangebracht is net even anders dan bij met name gipskartonplaten. Dit heeft alles te maken met het feit dat speciale gevelbekleding uit hout of gevelpanelen uit metaal of kunststof wel continue bloot worden gesteld aan de elementen uit de natuur. Hetzelfde geldt eveneens voor aangebrachte gevelbepleistering en ga zo maar door. Door de gevelbekleding goed te onderhouden kan je er wel voor zorgen dat je investering een zo lang mogelijk leven beschoren is. Toch kan het niet worden uitgesloten dat er herstellingen moeten gebeuren of op een bepaald ogenblik de isolatie vervangen dient te worden. De gemiddelde levensduur van gevelisolatie aan de buitengevel is gelegen tussen de 20 en 30 jaar afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.