De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kruipruimte isolatie levensduur

Indien je een investering wenst te doen in kruipruimte isolatie spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben van de te verwachten levensduur. In nagenoeg alle gevallen wordt er geadverteerd met isolatiemateriaal dat een leven lang mee blijft gaan, maar is dat wel altijd het geval? Het klopt inderdaad dat isolatiemateriaal doorgaans bijzonder duurzaam is. Dat duurzame karakter zorgt er voor dat het in theorie zonder probleem een heel leven lang blijft doen wat er van wordt verwacht, al zijn er ook uitzonderingen. In dit artikel vertellen we je graag alles wat je moet weten over de te verwachten levensduur van kruipruimte isolatie.

Steeds een levenslange levensduur?

Over het algemeen kunnen we gerust stellen dat isolatiemateriaal een leven lang mee gaat. Met andere woorden, in principe dien je een investering in kruipruimte isolatie slechts één keer te doen. Dit neemt echter niet weg dat het risico bestaat dat de isolatiewaarde van dit materiaal na verloop van tijd kan veranderen. Bepaalde isolatiematerialen zijn daarbij ook vatbaar voor het vasthouden van vocht waardoor schimmel kan ontstaan. In dergelijke situaties kan het wel degelijk noodzakelijk zijn om na verloop van tijd de aanwezige isolatie te vervangen. Door te kiezen voor met name isolatiechips (zie foto) of parels kan je dit probleem echter eenvoudig voorkomen.

Het meest duurzame isolatiemateriaal

Wanneer mensen de kruipruimte in hun woning willen laten isoleren wordt er steeds vaker voor gekozen om gebruik te maken van isolatiechips of isolatieparels. Dit materiaal is niet alleen relatief eenvoudig aan te brengen in kruipruimtes, zelfs wanneer het in principe niet begaanbaar is, daarnaast beschikt het ook over een uitmuntende duurzaamheid. Deze duurzaamheid zorgt er voor dat schimmels bijvoorbeeld kunnen worden voorkomen wat de levensduur uiteraard alleen maar ten goede komt. Isolatiechips en isolatieparels gaan dan ook doorgaans een levenslang mee zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van isolatiewaarde.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.