De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie levensduur

Wanneer je er aan denkt om je kruipruimte te isoleren met schelpen isolatie spreekt het voor zich dat je een goed beeld wilt hebben van de levensduur van dit isolatiemateriaal. Wat dat betreft kunnen we eigenlijk vrij kort zijn, schelpen isolatie gaat namelijk doorgaans een leven lang mee. Hierdoor dien je slechts één keer in je huis rekening te houden met een investering in isolatie voor je kruipruimte en dat terwijl je er wel je hele leven lang de voordelen van zal blijven ondervinden. Klinkt niet slecht toch?

Schelpen kunnen toch breken?

Het klopt inderdaad dat schelpen op het eerste zicht vrij vatbaar zijn voor schade. In de praktijk hoeft dat echter geen probleem te vormen. Het is natuurlijk mooier en fijner wanneer de schelpen als geheel in de kruipruimte worden gepompt, maar de kans is bijzonder groot dat ze tijdens het pompen zullen breken. Dat is echter geen probleem. Het materiaal waaruit schelpen zijn vervaardigd zorgt immers voor de isolerende werking. Of het nu nog uit één geheel ontstaan of gewoon uit kleine stukjes maakt geen verschil. Zolang ze een aansluitende laag vormen van 30 centimeter is er dan ook geen enkel gevaar voor verlies aan rendement.

Garantie op schelpen isolatie

Standaard wordt er door het bedrijf die de schelpen isolatie levert een garantie voorzien van 10 jaar. Deze garantie heeft niet alleen betrekking tot het materiaal op zich, maar ook tot de plaatsing en alles wat er mee gepaard gaat. Ondanks het feit dat schelpen isolatie net als andere isolatiematerialen over een levenslange levensduur beschikt wordt het aangeraden om na plaatsing alles goed te controleren. Probeer ook in de mate van het mogelijke na te gaan hoe grondig de kruipruimte is geïsoleerd en of er geen plaatsen meer zijn terug te vinden die de isolatie niet heeft bereikt. Het over het hoofd zien van deze plaatsen kan er immers voor zorgen dat opstijgend vocht alsnog een weg zal vinden tot in de woning.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.