De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Loodgieter


Wanneer je er voor kiest om woningisolatie te laten plaatsen, kan dat een goed moment zijn om direct een nieuwe cv ketel te laten plaatsen, of deze in ieder geval te laten nakijken. Een loodgieter is hiervoor de aangewezen persoon.

Wat kan een loodgieter voor je betekenen?

Als er iets met isolatie te maken heeft, dan is het wel het leidingwerk in het huis en de bijbehorende cv ketel. In de cv ketel wordt de warmte gecreëerd en het is vervolgens zaak dit zo optimaal mogelijk door het huis te verspreiden. De loodgieter kan dit allebei nakijken, onderhouden en eventueel repareren of zelfs vervangen. Wanneer dit goed gebeurt kun je hiermee flink wat besparen op energiekosten. De energiekosten omvatten vaak een van de grootste kostenposten die huizenbezitters hebben, waardoor het een goede optie is om deze te proberen te verlagen. Je doet dat bijvoorbeeld door de cv ketel te vervangen. De cv ketel is de grootste gasverbrander in huis en het heeft geen enkel nadeel als de cv ketel zuiniger is, het heeft juist enkel voordelen: je bespaart er flink mee op de energierekening.

Wat kost een loodgieter?

Een loodgieter kost circa €35 euro per uur. Uiteraard verschilt dit sterk per loodgieter, en doe je er dus goed aan om de loodgieter te vragen naar zijn exacte kosten. Vaak komt het voor dat een loodgieter veel te duur is voor een bepaalde klus, en door goed te vergelijken kun je dat voorkomen en weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Dat wil immers niemand! Behalve dan de loodgieter in kwestie natuurlijk.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.