De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Makelaar


Als je woning goed is geïsoleerd, kun je er fors meer voor vangen bij de verkoop. Een onvoldoende geïsoleerd of zelfs compleet ongeïsoleerd huis is immers erg onaantrekkelijk. De nieuwe huiseigenaar is dan immers niet alleen meer geld kwijt aan de stookkosten om het geheel warm te houden, maar hij zal ook minder comfort ervaren door eventuele tocht die via enkel glas binnen kan komen. Bovendien is de warmte in een niet goed geïsoleerde woning veel meer verspreid door de woning. Bij de warmtebron is het vaak erg warm, maar tegen de ramen aan is het weer erg koud. Je wilt dat normaal gesproken niet omdat het je comfort verpest, waardoor goed isoleren eigenlijk gewoon een must is.

Wat is de meerwaarde van woningisolatie?

De meerwaarde van woningisolatie is helaas niet in een bepaald bedrag uit te drukken. Dat zou handig zijn, want dan is het erg eenvoudig om uit te rekenen op welke termijn een investering terugverdiend kan worden. Wat wel duidelijk is, is dat goede isolatie van de woning voor een verhoogd comfort zorgt, zoals hierboven ook al is vermeld. Ook zorgt goede isolatie voor aanzienlijk lagere stookkosten. Je kunt met goede isolatie al snel vele honderden euro’s op jaarbasis besparen. Dat laat dus wel zien dat woningisolatie een goede investering is en dus een forse meerwaarde biedt aan je woning.

Moet de makelaar vermelden dat mijn woning is geïsoleerd?

De makelaar kiest over het algemeen de beste verkoopstrategie voor een woning, hij is er immers zelf ook bij gebaat een woning zo snel mogelijk te verkopen voor een zo hoog mogelijke prijs. Je kunt altijd benadrukken dat een woning goed is geïsoleerd, maar het is aan de makelaar zelf of hij dat ook daadwerkelijk in de advertenties vermeldt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.