De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Natuursteen en tegelvloeren

In de meeste woningen wordt gekozen om een houten vloer te leggen, deze stralen warmte uit en zijn in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Heb jij liever iets anders, dan kun je ook kiezen voor een tegelvloer van natuursteen. Een vloer van natuursteen geeft je huis een prachtige sfeer en omdat het een natuurlijk materiaal is, is elke tegel ook uniek. Naast de prachtige uitstraling van deze tegelvloeren zitten er nog een hoop voordelen aan het kiezen voor dit natuurlijke materiaal.

Welke voordelen heeft een tegelvloer van natuursteen?

Een van de grootste voordelen van natuursteen is dat het eigenlijk in elk huis past. Er zijn veel verschillende soorten, formaten, kleuren en materialen en ook met het legpatroon kun je eindeloos variƫren. Maar er zijn nog meer voordelen, wist je bijvoorbeeld dat natuursteen heel prettig aanvoelt? Het is heerlijk om met blote voeten op te lopen omdat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt.

Waarom zou ik voor natuursteen kiezen?

Omdat het zoveel voordeel heeft, niet alleen in gebruik maar ook op de lange termijn. Als je bijvoorbeeld over woonisolatie nadenkt in je huis, zou je gelijk kunnen nadenken om onder je tegenvloer vloerverwarming te leggen. Natuursteen is hier uitermate geschikt voor omdat het de warmte ideaal geleidt. Het is een zeer prettige manier om je huis te verwarmen. Daarnaast is natuursteen slijt- en waardevast, het wordt eigenlijk steeds mooier naarmate je vloer langer ligt. Als laatste is dit natuurlijke materiaal oersterk. Het wordt namelijk gemaakt uit een geheel en hierbij vermindert automatisch het gevaar op barsten of beschadigen.