De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Onderzoeksplicht

Een huis kopen is best wel spannend. Je gaat een financiƫle verantwoording aan en voor de meeste is het toch ook wel de bedoeling hier jaren te blijven wonen. De verantwoording voor reparaties liggen niet meer bij een woningstichting, maar liggen bij jezelf en dat is best wel iets om over na te denken. Want, stel dat er iets stukgaat aan het huis dan zul je dit zelf moeten oplossen. Hier moet je verantwoordelijk mee omgaan en daarom is een er een onderzoeksplicht ingesteld.

Wat is een onderzoeksplicht?

Als koper heb je een verplichting om zelf onderzoek te doen naar het huis wat je wilt kopen. Je wordt als koper geacht zorgvuldig te werk te gaan en je behoort te voorkomen dat je een koopovereenkomst sluit op basis van verkeerde voorstellingen. Je zult het huis goed moeten inspecteren en bij ouderen huizen is het zeer aan te raden een bouwkundige deskundige in te schakelen om het huis echt grondig door te laten nemen. Ook is het handig om goed te praten met de verkoper van het huis. Op deze manier weet je wat je gaat aanschaffen en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Alles in orde, en dan?

Als je zeker weet dat het goed is met de staat van het huis, dan kun je met een gerust hart tot aankoop overgaan. Bij het kopen van een ouder huis is het wel altijd raadzaam om eens te kijken naar de woonisolatie. Met een paar kleine aanpassingen kun je al een hoop besparen en zorgen voor een grote woongenot.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.