De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Platte daken

Heb je een plat dak en ben je je aan het oriënteren hoe je je woning beter kunt isoleren? Lees dan verder, want een prachtige manier om je woning goed te isoleren is om nuttig gebruik te maken van je platte dak. Een plat dak vergt wel de aandacht en dient er regelmatig onderhoud aan te worden gepleegd om de levensduur van het dak te verlengen. Toch is er een manier om dit onderhoud te beperken, namelijk door de aanleg van een groendak.

Wat is een groendak?

Een plat dak is uitermate geschikt voor een groendak. Het is eigenlijk een tuin op je platte dak. Maar dan een tuin met een hele hoop voordelen. Naast een leuk uitzicht door sedum en mos, is het super goed voor de isolatie van je woning. Je huis blijft in de zomer lekker koel en in de winter blijft de warmte goed in huis hangen. Maar ook voor het milieu zitten er voordelen aan, de sedum plantjes vangen CO2 en fijnstof en zorgen dus voor een beter leefklimaat. Nog een groot voordeel is dat je platte dak bijna onderhoudsvrij is en hij wel tot 2 keer zo lang meegaat.

Is het heel duur in aanleg?

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan de aanleg van een groendak, dit hangt natuurlijk ook af van wat jij wilt. Maar omdat het goed voor je isolatie van je huis is, goed voor verlaging van het energieverbruik en dus goed voor het milieu, zijn er in sommige gemeentes subsidies voor te krijgen. Deze kun je bij je eigen gemeente aanvragen, niet elke gemeente doet hieraan mee, maar je kunt het altijd even navragen.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.