De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kruipruimte isolatie subsidie

De terugverdientijd van het isoleren van de kruipruimte is door de besparing op vlak van warmteverlies zeer interessant te noemen. Afhankelijk van situatie tot situatie ligt deze ergens tussen de 7 en 10 jaar. In het beste geval kan de terugverdientijd worden teruggebracht tot 5 jaar. Om er voor te zorgen dat mensen hun investering op zo kort mogelijke termijn terug kunnen verdienen worden er ook sinds jaar en dag fiscale voordelen toegekend. Deze zorgen er voor dat een stukje van de investering meteen kan worden terugverdiend. Het spreekt voor zich dat hierdoor het beoogde rendement alleen maar nog positiever kan uitpakken.

Verlaagde BTW tot 1 juli 2015?

Gedurende enige tijd was het mogelijk voor mensen die hun kruipruimte wilden isoleren om te besparen op de BTW op de arbeidskosten. Deze BTW bedraagt normaal gezien 21%, maar werd tijdelijk verlaagd tot 6%. Hoewel in eerste instantie werd gedacht dat de overheid in Nederland er voor zou kiezen om de speciale BTW-regeling te stoppen na afloop van 1 juli 2015 is dit toch niet het geval. Dit financieel voordeel loopt ook na 1 juli 2015 door en kun je ook dit jaar gebruik maken van een lager BTW-tarief op isoleren.

Stedelijke subsidie kruipruimte isolatie

Bovenstaande wil gelukkig niet zeggen dat alle subsidies voor kruipruimte isolatie zijn komen te vervallen. Hoewel er vroeger gedurende lange tijd sprake was van een landelijke subsidie is dat vandaag de dag niet langer het geval. De subsidies die nog bestaan worden dan ook op stedelijk niveau toegekend. Dit zorgt er voor dat er niet alleen een verschil in subsidies is ontstaan, daarnaast kunnen ook de voorwaarden afhankelijk zijn van de stad waarin je woonachtig bent. In ieder geval mag de subsidie die wordt toegekend wel maximaal 50% van de werkelijke kosten indekken. Doorgaans ligt het bedrag dat als subsidie kan worden verkregen ergens rond de €12 euro per vierkante meter.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.

Zie ook:
BTW-regeling Belastingdienst