De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Schelpen isolatie premie

Wanneer je er aan denkt om schelpen isolatie aan te brengen in je kruipruimte zal je ongetwijfeld op zoek willen gaan naar mogelijke subsidies die worden toegekend. Vroeger konden mensen in deze situatie rekenen op de tussenkomst van een landelijke subsidie waardoor de investering aanzienlijk kon worden beperkt. Deze landelijke subsidie is vandaag de dag niet meer van toepassing, maar dat wil niet zeggen dat investeerders in energiebesparende maatregelen in de kou blijven staan.

Terug naar 21% BTW?

Gedurende enige tijd was het zo dat het BTW-percentage op diverse verbouwingswerken of duurzame investeringen werd verlaagd van 21% naar 6%. Dit lagere BTW-percentage was van toepassing voor de werkuren die in rekening werden gebracht en kon een behoorlijk verschil maken op de uiteindelijke eindafrekening. Vanaf 1 juli 2015 is deze regeling nog steeds van toepassing en kunnen mensen die (bijvoorbeeld) schelpen isolatie laten plaatsen opnieuw gebruik maken van het lage BTW-percentage van 6%.

Stedelijke premies

De landelijke subsidie die vroeger werd gegeven voor een investering in isolatie bestaat vandaag de dag niet meer. In plaats van de landelijke subsidie werd er voor gekozen om de subsidiëring uit te besteden aan de verschillende gemeenten. Dit heeft er voor gezorgd dat er onderling een verschil kan ontstaan waarbij de ene gemeente meer subsidie geeft dan de andere. Je dient er in ieder geval rekening mee te houden dat de subsidie maximaal 50% mag bedragen van het bedrag dat je zelf hebt geïnvesteerd in met name schelpen isolatie. Hoe dan ook, door gebruik te maken van lokale subsidies wordt de investering structureel verlaagd wat de terugverdientijd uiteraard alleen maar ten goede komt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.