De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Vloerisolatie premies

Indien je vloerisolatie wenst te plaatsen in je huis spreekt het voor zich dat je graag zal willen kunnen rekenen op een zo kort mogelijke terugverdientijd. Om dit te kunnen verwezenlijken is het belangrijk om de kostprijs voor het aankopen en plaatsen van het isolatiemateriaal zo beperkt mogelijk te houden. Dit kan door een goede vergelijking van de verschillende isolatiebedrijven, maar anderzijds kan je dit ook verwezenlijken door een subsidie aan te vragen voor je vloerisolatie. Deze subsidie wordt in tegenstelling tot vroeger niet meer op landelijk, maar op lokaal niveau geregeld.

Regionale subsidie vloerisolatie

Het feit dat de subsidies voor het plaatsen van vloerisolatie vandaag de dag op regionaal niveau worden geregeld heeft er voor gezorgd dat er een verschil in subsidie is opgetreden. Het is namelijk de gemeente waarin je woonachtig bent die zal bepalen hoeveel subsidie je precies zal ontvangen voor de vloerisolatie waar je gebruik van wenst te maken. Je dient er in ieder geval rekening mee te houden dat de subsidie die je kan ontvangen maximaal 50% kan bedragen van het bedrag dat je zelf in de vloerisolatie zal investeren.

Verlaagde BTW-tarief

De Nederlandse overheid heeft besloten om het BTW-tarief op het merendeel van de renovatiewerkzaamheden terug op te trekken van 6% naar 21%. Veel mensen die hun woning nog willen isoleren vrezen dan ook dat ze geen gebruik meer kunnen maken van de BTW-verlaging. Het tegendeel is echter waar. Voor isolerende werkzaamheden werd er immers voor gekozen om het verlaagde BTW-tarief van 6% alsnog in stand te houden, ook na 1 juli 2015. Let wel, de verlaagde BTW is uitsluitend geldig voor de werkuren en niet voor het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.