De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Pro Clima

Pro Clima is een Belgisch bedrijf dat verschillende bouwproducten levert, waaronder isolatiematerialen. De isolatiematerialen bieden bescherming tegen lucht en vocht. In dit artikel leggen we uit wat Pro Clima isolatie precies inhoudt en wat van voordelen het isoleren van je huis met zich mee kan brengen.

Wat is Pro Clima precies?

Er zijn verschillende isolatiematerialen van Pro Clima beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan isolatievlokken of een isolerende spray. De isolatievlokken worden door middel van gaten in de spouwmuren geblazen. Deze gaten worden later weer opgevuld, waardoor je weinig van de isolatie ziet. Ook kun je kiezen voor spray, waardoor je zeker weet dat je huis in takt blijft. Als je bang ben dat de spray de kleur van de muren veranderd, kun je het beste de binnenkant van de muren laten isoleren (middels een spray). Het aanbrengen van Pro Clima isolatiematerialen is geen grote onderneming. In de meeste gevallen ben je er maximaal 2 werkdagen aan kwijt en hoeft je geen bouwlicentie aan te vragen. Dit laatste is een groot voordeel, want we weten allemaal hoeveel tijd daar in kan gaan zitten.

Wat zijn de eigenschappen van Pro Clima isolatiematerialen?

De eigenschappen zijn vochtwerend, luchtwerend en geluidswerend. Doordat de het isolatiemateriaal geen vocht doorlaat (alleen naar buiten toe) wordt het leefklimaat in huis er gezonder op. Dit komt omdat de luchtvochtigheid afneemt. Daarbij is het isolatiemateriaal luchtwerend wat betekent dat het in de winter warm blijft in huis en in de zomer koel. Uiteindelijk bespaart het je een hoop energie, wat je niet alleen bewuster maakt, maar ook nog eens financieel rijker maakt. Tot slot is het materiaal geluidswerend. Dit kan het name in drukbevolkte gebieden erg prettig zijn. Hierdoor weet je zeker dat je een goede nachtrust hebt!