De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Regenscherm

Zonneschermen zijn een handige uitvinding. Vooral voor mensen die een beperkt terras of balkon hebben en weinig mogelijkheden hebben om in de schaduw te zitten, is het zonnescherm een uitkomst. Hierdoor kan men immers extra schaduw genereren waardoor het zelfs in de tijden van het jaar dat de zon het felst is nog lekker kan zijn om buiten te zitten. Het regenscherm is vergelijkbaar met een zonnescherm, het woord geeft al aan waar het verschil in zit: het regenscherm dient, in tegenstelling tot een zonnescherm, juist om de gebruikers te beschermen tegen regen in plaats van tegen zon.

De voordelen van een regenscherm in combinatie met isolatie

Een regenscherm beschermt niet alleen de menselijke gebruikers tegen regen en andere vormen van neerslag, maar beschermt ook de buitenmuur tegen regen. Normaal gesproken kan een muur prima tegen de neerslag die in ons land valt, maar bij heftige regenbuien kan bij een minder goed gebouwde muur het toch net teveel worden en kan de binnenmuur vochtig worden. Hierdoor kunnen er schimmels en andere vormen van ziektekiemen gaan groeien (deze houden immers veel van warmte in combinatie met vocht) en kunnen er vochtplekken ontstaan binnenshuis. Dit wil men uiteraard voorkomen, waardoor een regenscherm een oplossing kan zijn.

Kan een regenscherm als permanente oplossing voor een natte binnenmuur dienen?

Een regenscherm is niet bedoeld als permanente oplossing voor een natte binnenmuur, je zou daarvoor beter de buitenmuur kunnen impregneren, ventilatie van de spouw kunnen realiseren of tot andere oplossingen kunnen overgaan. Een regenscherm is puur voor extra comfort van de bewoners en kan als bijkomend voordeel tot bescherming van een zeldzame regenbui dienen, maar is zeker niet bedoeld als structurele oplossing. Regenschermen zijn hier bovendien te duur en te kwetsbaar voor.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.