De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Rolluiken

Een rolluik is een oprolbare metalen afsluiting, die voor een raam of deur wordt gehangen. Rolluiken zijn erg populair in Nederland en dit is niet voor niets. Rolluiken vervullen namelijk verschillende belangrijke functies. De meeste mensen hebben rolluiken voor hun ramen en/of deuren om indringers te weren. Als je rolluiken voor je ramen en/of deuren hangt, is het voor inbrekers namelijk veel moeilijker om binnen te komen. Zo kunnen inbrekers niet alleen geen glas meer intikken omdat uw deuren en ramen worden beschermd door rolluiken, maar zijn ook de kozijnen veel moeilijker te forceren. Inbrekers slaan dan ook liever hun slag bij een woning zonder rolluiken, dan dat zij risico lopen door bij jouw woning in te breken. Op pagina rolluik kopen, rolluik prijzen, rolluiken voordelen, nadelen en rolluiken vervangen kom je meer te weten.

Daarnaast hebben rolluiken een isolerend effect. Zo komt de koude lucht in de winter niet binnen en in blijft de warmte in de zomer buiten, simpelweg door de rolluiken te sluiten. Ook houden rolluiken geluidsoverlast buiten de deur en heb je meer privacy als je rolluiken voor je ramen en/of deuren hangt. Voornamelijk als je in een drukke wijk of aan een drukke weg woont, is het dan ook prettig om rolluiken te hebben.

Rolluiken zijn er in vele verschillende soorten en maten. Ook zijn er vele verschillende aanbieders voor de installatie van rolluiken. Ben je van plan om rolluiken te installeren om de veiligheid, isolatie en privacy van je woning te verhogen? Dan is het verstandig je eerst goed te verdiepen in de verschillende rolluiken en de aanbieders van rolluiken, voor je een definitieve keuze maakt.

Voordelen
Rolluiken zijn een grote investering, maar mensen die rolluiken hebben gekocht zullen beamen dat de aanschaf van rolluiken zeker geen nutteloze investering is. Rolluiken hebben namelijk verschillende voordelen.

Ten eerste zorgen rolluiken voor een goede isolatie. Door rolluiken aan te schaffen, kun je de isolatiewaarde van je glas verdubbelen. Op deze manier komt de isolatiewaarde van enkel glas met een rolluik overeen met de isolatiewaarde van dubbelglas. Rolluiken zorgen er namelijk niet alleen voor dat de winterse kou je woning niet binnen komt, maar houden ook je woning koel tijdens de heetste zomerdagen. Hierdoor wordt niet alleen je wooncomfort vergroot, maar wordt ook je energierekening verlaagd.

Ten tweede vergroten rolluiken je privacy, omdat rolluiken geluidswerend werken en bovendien voorkomen dat iedereen bij je woning naar binnen kan kijken. Heb je even geen zin in de harde geluiden van buiten en heb je behoefte aan wat privacy? Dan doe je gewoon de rolluiken dicht en je hebt nergens meer last van.

Daarnaast bieden rolluiken een extra veiligheid. Omdat rolluiken moeilijk zijn om te forceren, schrikken ze dieven af. In plaats van moeite te doen om een rolluik te forceren, gaan inbrekers liever naar een woning waar geen rolluiken zijn en men alleen een raam hoeft in te tikken. Op deze manier vergroten rolluiken de veiligheid van je woning.

Tot slot werken rolluiken verduisterend. Door je rolluiken te sluiten, kun je zelfs op de meest zonnige dagen jouw woning helemaal donker maken. Dit is ideaal voor mensen die ’s nachts werken en overdag willen slapen.

Prijzen
De prijzen van rolluiken zijn erg verschillend. Dit komt omdat er vele verschillende soorten rolluiken zijn, waar je ook nog verschillende rolluik opties aan toe kan voegen. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe duur of hoe goedkoop jouw rolluiken worden.

Er zijn namelijk verschillende factoren die de rolluiken prijzen beïnvloeden. De eerste factor is de bediening van de luiken. Kies je rolluiken met een handmatige bediening, dan kost dus gemiddeld 170 euro. Kies je een elektrische bediening met schakelaar, dan ben je gemiddeld 250 euro kwijt. Maar ga je voor een elektrische bediening met afstandsbediening, dan loopt de prijs op tot 340 euro.

Andere factoren die de rolluiken prijzen beïnvloeden, zijn de verschillende extra opties die je toe kan voegen aan je rolluiken. Zo kun je kiezen voor een bandvertrager van 30 euro, een rolluik met hor voor 75 euro, een bewegingsmelder voor 250 euro, zonnesensoren voor 185 euro, een home motion systeem voor 500 euro en een afstandsbediening met vier kanalen voor 70 euro.

Tot slot bepalen ook de montage en bezorging van de rolluiken de definitieve rolluiken prijzen. Als je de rolluiken zelf installeert is dit voordeliger, maar omdat het installeren van rolluiken expertise en vakkennis vereist, kiezen veel mensen voor de montageservice van de betreffende aanbieder van de rolluiken. Hierbij kost het opmeten van de rolluiken 40 euro, de montage van de rolluiken op de eerste etage 160 euro, de montage van rolluiken op een dakkapel 190 euro en de bezorging van de rolluiken 40 euro.

Lees verder: rolluik