De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Rookgas afvoeren

Heerlijk warm voor de open haard of voor de kachel zitten is een groot genot. Maar let je er wel op dat al het rookgas goed wordt afgevoerd? Gebeurd dit namelijk niet, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het binnenklimaat en daarmee je gezondheid. Neem daarom deze volgende tip goed door.

Waar moet ik op letten?

Zorg altijd voor voldoende ventilatie en plak niet alle kieren van je ramen en deuren potdicht. Laat kleine kamers voldoende en regelmatig luchten. Staat er in je badkamer een gasgeiser of een verwarmingstoestel, dan is een rooster onderaan en bovenaan in de muur verplicht voor de doortocht. Bij kachels en ketels voor de cv heb je te maken met de schoorsteen waar deze op aangesloten zit. Laat deze ook regelmatig nakijken door een professional, zodat je zeker weet dat alles veilig werkt.

Moet ik mijn schoorsteen isoleren?

Dit hoeft niet altijd, maar in sommige gevallen is het zeer aan te raden en bij sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Bij de uitstoot van rookgassen komt een hoop waterdamp vrij en om condens problemen te voorkomen moeten de verbrandingsproducten niet al te sterk afkoelen in de weg naar buiten. Bij buizen die door een onverwarmde ruimte of een buitenmuur gaan is het zeer sterk aan te raden om dit wel te doen. Heb je een schoorsteen van metaal, dan moet deze worden uitgevoerd in dubbelwandig geïsoleerde buizen. Nog een laatste tip, laat je schoorsteen periodiek schoonmaken door een specialist. En als je toch aan het kijken bent, ga dan ook na of de rest van je woning goed geïsoleerd is.

Kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan isolatie experts en vergelijk het aanbod in jouw regio. Door de prijzen van aanbieders naast elkaar te leggen en deze vervolgens te vergelijken is het mogelijk dat je tot wel 20% op de aanschafkosten gaat besparen.