De website www.isolatie-advies.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Scheurvorming tegelvloeren

Scheuren in tegelvloeren kunnen ontstaan wanneer er in de ondergrond van de tegelvloer complicaties optreden, of wanneer de tegelvoer onderhevig is aan extreme omstandigheden zoals grote temperatuurswisselingen.

Hoe voorkom je scheuren in tegelvloeren?

Aan de kwaliteit van de ondergrond valt meestal weinig te doen. Deze ligt al vast wanneer het huis is gebouwd en kan dus niet zo makkelijk veranderd worden. Wel kan er al veel schade vermeden worden door bijvoorbeeld bij het tegel leggen elastische tegellijm of extra gaasbewapening te gebruiken.

Wat is de invloed van tegelvloerscheuren?

Scheuren in de tegelvloer zijn in begrippen van isolatie niks anders dan warmtelekken, oftewel kieren en spleten waardoor de warmte het huis uit kan trekken zodat de energiebron in het huis die voor de warmte zorgt overuren draait. In het geval dat de tegelvloer niet vervangen kan worden, is het verstandig de scheuren op te vullen met isolerend materiaal. Welk materiaal dit is, hangt af van het type tegelvloer. Het is bij de keuze van dit isolatiemateriaal raadzaam de kennis van een professional in te schakelen.